24/08/2021
2343

Kışlık Yem Bitkileri

Kışlık yem bitkileri tohumları şunlardır:

İtalyan Ryegrass, 5’li karışım mix, yapay çayır mera karışımı, macar fiğ, adi fiğ, yem bezelyesi, kışlık yulaf, kılçıksız buğday ve tritikale kışlık yem bitkileri tohumları arasında yer almaktadır.

Kaba yem olmadan hayvan beslenemez. Fabrika yemi ile dane yemler ile hayvan yetiştiriciliği yapılamaz. Hem hayvanların sağlığı bozulur hem de yüksek yem fiyatları işletmeleri iflasa sürükler. Kışın birçok arazi ılıman bölgelerimizde boş kalmaktadır. Pamuk ve yer fıstığı ekilen araziler, ekilecek tohumlar için ayrılan araziler kışın değerlendirilir. Boş kalmasının önüne geçilir.
Kışlık yem bitkileri ülkemizin kaba yem açığını sırtlamada büyük bir görev üstlenmektedir. Kışlık yem bitkileri içerisinde en fazla tercih edilen bitki reygrastır.



Ryegrass dünyada kendini ispatlamış mükemmel kalitede kışlık bir yem bitkisidir. Türk hayvancılığının içinde bulunduğu girdaptan kurtarmada bugüne kadar kendini ispatlamıştır. Hayvanların en çok sevdiği kaba yem bitkisidir. Hayvan beslemede mükemmeliyet derecesinde besleyici özelliği vardır.

Ülkemize Torunoğlu Tohumculuk olarak bu yem bitkisini kazandırmanın haklı gururunu yaşamaktayız. Yapay çayır mera yem bitkisini yine ilk kez ticari olarak Türkiye’ye Torunoğlu Tohumculuk kazandırmıştır. Büyükbaş ve küçükbaş hayvanların sağlıklı, dengeli beslenmeleri için alternatifi olmayan yegane yem bitkisi yapay çayır meradır. Daha ziyade kışın sonbahar aylarında ekildiği için kışlık yem bitkileri kategorisinde işleme gereği duyduk. İlkbahar, yaz ve sonbahar aylarında gelişim gösterir. En yüksek büyüme hızına ilkbahar ve sonbaharda ulaşır. Dünyanın birçok ülkesinden çok değerli çayır mera karışım yem bitkilerini getirtip, uygun oranlarda çoklu karışım yaparak çiftçilerimizin hizmetine sunmaktayız.



5’li mix gerçek bir kışlık yem bitkisidir. Buğday ekim zamanında ekilişi yapılır. Adından da anlaşılacağı üzere 5 yem bitkisi bir aradadır. Özel bir karışım olarak hazırlamaktayız. Karışımda kullanılan tohumlar, çok seçkin yüksek verimli tohumlardır. Sertifikalıdır. Bazıları ithaldir. İçerisinde karışımda kullanılan tohumlar şu şekildedir: Macar fiğ veya adi fiğ, yem bezelyesi, tritikale, kılçıksız buğday ve yulaftır. Dekara 15 kg ekilir. Kışın uyuyan tarlalar 5’li mix kaba yem bitkisi ekerek değerlendirilmiş
olur. İyi topraklarda dekardan 1,5 tona kadar kuru ot vermektedir.



Kışlık yem bitkileri hakkında detaylı bilgi almak ve sipariş vermek için Torunoğlu Tohumculuk
telefonlarından ulaşabilirsiniz.
0532 266 40 41 – 0322 239 88 08