Tatlı Mısır (Şeker Mısırı) Tohumu
Sadece ABD gibi büyük ülkelerde değil dünyada yaygın şekilde üreticiliği yapılan tatlı mısır (şeker mısırı) ülkemizde de fazlaca yetiştiriliyor ve tüketiliyor. Gelecekte daha da değerlenecek olan tatlı mısır hayvan yemi ya da endüstri alanlarında, taze , dondurulmuş veyahut konserve olarak günümüzde sıkça karşımıza çıkmaktadır.
Karaman- Konya yöresinde kavrulup çerezlik olarak da tüketilmektedir. Tatlı mısır turizm yörelerinde, büyük kentlerde mutfaklara çoktan girmiştir.
Tatlı mısır ekim zamanı: sıcak iklim koşullarında yetiştiriciliği yapılmalıdır. Don alma riski kalktığında ilkbahar sonu gibi ekimi başlar. Toprağın sıcaklık derecesi 10-12'C altında olmamalıdır. Toprak ve tatlı mısır tohumu çeşitlerine göre ekim derinliği ayarlanmalıdır.
Ön soğutma veya paketleme işlemi hasadın hemen ardından yapılmalıdır. Aksi durumda tatlı mısırın kalitesi, şeker oranı düşer.
Taze Tatlı mısır Dondurulmuş Pişirilmiş Konserve
Kalori 66 67 89 79
Karbonhidrat, gr 14 16 20 18
Yağ, gr 0,9 0.06 1,0 0,5
Protein, gr 2,4 2,4 2,7 2,4
Sodyum, mg 11,7 4,0 11,7 11,7
A Vitamini* 4 4 2 2
C Vitamini* 8 2 8 10
Thiamin* 10 2 10 2
Şeker mısırı hasadı süt olum dönemi ardından yapıldığından daneleri iki kat daha şekerli, embriyosu çok büyük olduğundan ise yağ ve protein değeri oldukça yüksektir. Tatlı mısır çeşitli araştıralar sonunda yksek besinli, taze olarak tüketilmesi en uygun ve leziz mısır çeşididir.
Tatlı süt mısır tohumu, tatlı mısır yetiştiriciliği, şeker mısır yetiştiriciliği, tatlı mısır nedir, şeker mısır nedir gibi tüm konularda Torunoğlu Tohumculuk'tan bilgi alabilirsiniz.