Soğan Tohumu

Soğan tohumu dekara saçma olarak ekilecekse 1-1,5 kg , mibzerle ekilecekse 500-800 gr ekilir. Soğan ekiminde sıra arası 15-20 cm sıra üzeri ise 4-7 cm olması gerekmektedir. Sertifikalı bir soğan tohumu dekardan 4-10 ton verim verir.

 Soğan ülkemizde  çok tüketilen bir tarla bitkisidir. Taze yeşil soğan ve kuru baş soğan olarak tüketilir.

Soğan üretimi yapan çiftçilerimizin dikkat edeceği çok önemli iki faktör vardır. Bunlar gün uzunluğu ve sıcaklıktır.

  • Kısa gün uzunluğu 8-10 saat (Ekim zamanı 10 Eylül-10Ekim)
  • Orta gün uzunluğu 10-12 saat (Ekim zamanı Ocak-Mart)
  • Uzun gün uzunluğu 13-15 saat gerekmektedir. (Ekim zamanı Ocak- Mart

Bu dönemde olması gereken sıcaklık 12-13 C’dir. Soğanın baş bağladığı dönemlerde sıcaklık isteğinde artma görülür dolayısıyla sıcaklık 18-20 C olmalıdır. Soğanın olgunlaşma döneminde ise sıcaklık 23-27 C olmalıdır.

Soğan makine ile hasat edilir.Soğan ilk önce Adana bölgesinde hasar edilir. En çok Bursa Kocabeyli de yetiştirilir.

Soğanın Faydaları

  • Kemiklerii güçlendirir.
  • Kan şekerini dengeler.
  • Uykusuzluğa iyi gelir.
  • Beyni korur , siinir sistemini güçlendirir.
  • Soğanın içerisinde yer alan antibiyotik hastalıklara karşı direnç gösterir.
  • Sindirim sistemi ve bağrısakları korur.

En iyi sertifikalı soğan tohumunu firmamızdan temin edebilirsiniz. Soğan tohumu fiyatları ve soğan tohumu çeşitleri hakkında bilgi almamız için firmamızdan temin edebilirsiniz.


Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis